Snapphanerallyt 1997

In English.

Sektion Skåneland inom Svenska Citroënklubben anordnar varje år det s k snapphanerallyt, uppkallat efter snapphanarna som höll till i nordvästra Skåne på 1600-talet när Sverige höll på att erövra Skåne från Danmark. Första rallyt gick nämligen i denna trakt.

Den här gången gick rallyt på Skånes sydostkust, med början och slut på Borrbystrands Camping. Däremellan gick vägen först längs kusten genom Sandhammaren och Kåseberga, och sedan inåt landet över Borrby tills man var tillbaka vid utgångspunkten. Pauser togs vid en hel del ställen, antingen för att hitta svaren till frågesporten, äta en bit, eller helt enkelt bara för att ha det allmänt trevligt.

Alla Citroënmodeller förekommer, men DS/ID och 2CV är vanligast. DS och 2CV
Ami 6 -68 Även lite ovanligare bilar förekommer, som denna Ami 6 från 1968.
Från närliggande Danmark brukar det komma ett gäng entusiaster från den danska 2CV-klubben, vars bilar här bildar en lång rad på Borrbystrands campings parkeringsplats där rallyt började. Danska 2CV-bilar i rad
Många Citroëner... Det var vackert väder och tämligen varmt, varför en paus då och då kunde vara välbehövligt. En ovanlig syn med så många Citroëner på en gång!
Rallyt avslutades på Borrbystrands Camping med korvgrillning. Dessförinnan var det prisutdelning; priser i form av bl a 2CV-affischer kunder vinnas. Prisutdelning
Många Citroëner på campingen Solen börjar så smått gå ner över de många Citroënerna på campingplatsen.


Tillbaks till min hemsida.